Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@05:31:17 GMT

احتمال دعوت صدر به نافرمانی مدنی وجود دارد

تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۸۰۴۶۸۷

احتمال دعوت صدر به نافرمانی مدنی وجود دارد

منابع سیاسی عراقی اعلام کردند در صورتی که سایر احزاب سیاسی به آنچه مقتدی صدر، رهبر جنبش صدر به عنوان نادیده گرفتن خواسته‌های تظاهرکنندگان می‌داند، ادامه دهند، احتمالا گام بعدی مقتدی صدر فراخواندن حامیان خود به نافرمانی مدنی خواهد بود.

به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، تحرکات و فعل و انفعالات جریان صدر ممکن است پس از صدور رأی دادگاه فدرال درخصوص رسیدگی به انحلال پارلمان فعلی صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقتدی صدر، رهبر جریان صدر شنبه گفت که پاسخی از سوی احزاب سیاسی عراقی  به پیشنهادش در خصوص برگزاری گفت‌وگوی ملی تا به حال دریافت نکرده است.

صدر در بیانیه‌ای در حساب رسمی خود در توئیتر گفت که پیشتر پیشنهادی را برای برگزاری نشست جهت گفت‌وگو با احزاب سیاسی عراق با مشارکت سازمان ملل ارائه کرد.

وی همچنین در بیانیه‌ خود افزود: به خاطر منافع مردم و صلح مدنی در عراق امتیازات زیادی دادم. از همه می‌خواهیم منتظر قدم بعدی ما در خصوص سیاست نادیده گرفتن اوضاع کشور باشند.

در همین راستا، منابع سیاسی عراقی اعلام کردند، در صورتی که سایر احزاب سیاسی به آنچه صدر به عنوان نادیده گرفتن خواسته‌های تظاهرکنندگان می‌داند، ادامه دهند، احتمالا گام بعدی مقتدی صدر، رهبر جنبش صدر، فراخواندن حامیان خود به نافرمانی مدنی خواهد بود.

مقتدی صدر سه شنبه هفته گذشته اعلام کرده بود که تظاهرات روز شنبه هوادارانش تا اطلاع ثانوی به تعویق خواهد افتاد.

اعلام رهبر جریان صدر در مورد تعویق تظاهرات در حالی است که عراق شاهد یک بحران سیاسی مداوم از زمان انتخابات پارلمانی است که در اکتبر سال گذشته برگزار شد.

این درحالی است که بحران سیاسی عراق در دو هفته گذشته تشدید شده و حامیان صدر تحصن علنی خود را اعلام کردند که در پارلمان آغاز شد و سپس به خارج از آن در منطقه الخضراء در مرکز بغداد کشیده شد.

اختلافات جریان صدر و چارچوب هماهنگی  به سازوکار برگزاری انتخابات زودهنگام محدود می‌شود، در حالی که جریان صدر خواهان آمادگی دولت فعلی برای انتخابات طبق قانون فعلی است، چارچوب هماهنگی به دنبال تغییر دولت همراه با اصلاح قانون جهت برگزاری انتخابات زودهنگام است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عراق مقتدي صدر بحران عراق چارچوب هماهنگی شیعیان عراق احزاب سیاسی سیاسی عراق مقتدی صدر جریان صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۰۴۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار

به گزارش «تابناک»، سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

دیگر خبرها

  • باقری:‌ گذر موفق ایران از نشیب وفرازها مرهون حکمت رهبر معظم انقلاب است
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • کسی که صدای حامیان فلسطین را خاموش کند، حیوان و هیولایی درنده است
  • جریان حکمت عراق ۲هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های عمومی اهدا کرد
  • ضرورت قدم‌برداشتن در مسیر تولید برای تحقق شعار سال
  • برگزاری نمایش اقتدار در روز ملی خلیج‌ فارس در بوشهر
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • آل اسحاق : شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد