Web Analytics Made Easy - Statcounter

افتتاح سفارت مغرب در تل آویو در تابستان امسال، حمله به ساختمان پارلمان لیبی و واکنش مسئولان این کشور و تظاهرات سودانی‌ها علیه حاکمان نظامی و فراخوانی به اعتصاب و نافرمانی مدنی از جمله خبرهای آفریقا هستند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‎الملل خبرگزاری تسنیم،.یک هفته نامه چاپ پاریس از افتتاح سفارت مغرب در تل‎آویو در تابستان امسال خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجله فرانسوی زبان « ژون افریک» به نقل از وزیر خارجه رژیم صهیونیستی نوشت: « پائیر لاپید» در نشست مطبوعاتی 15 ژوئن گذشته گفت« ناصر بوریطه وزیر خارجه مغرب در تابستان امسال به اسرائیل سفر می‎کند و طی آن سفارتخانه مغرب را در تل آویو افتتاح خواهد کرد. »

به نوشته روزنامه الرای الیوم، وزارت خارجه مغرب تاکنون این خبر را تکذیب نکرده  اما سخنگوی رسمی سفارت آمریکا در رباط گفته است« متحدین و همپیمانان آمریکا سفارتخانه‎های خود را به زودی در تل آویو افتتاح می‎کنند.»

این دیپلمات آمریکایی مدعی شده است: تقویت روابط میان مغرب و اسرائیل فرصت‎های جدیدی برای صلح فراهم خواهد کرد و به رشد و شکوفایی منطقه منجر می‎شود.

سفارت آمریکا در پایتخت مغرب با اشاره به برگزاری رزمایش « شیر آفریقای 22» اعلام کرد: حضور نظامیان اسرائیلی در این رزمایش به تقویت مناسبات رباط با تل آویو کمک می‎کند.

رزمایش شیر آفریقا 22 بزرگترین رزمایش نظامی قاره سیاه است که در آن 7 هزار و 500 نظامی از 13 کشور جهان در آن مشارکت داشتند.

رزمایش شیرآفریقای 22 در کشورهای مغرب، غنا، سنگال و تونس برگزار شد و در همان زمان برخی از رسانه‎های عربی نوشتند: نظامیان اسرائیلی در رزمایش شیرآفریقای 22 مشارکت دارند.

وزارت دفاع تونس در واکنش به این خبر اعلام کرد: هیچ نظامی اسرائیلی در چارچوب رزمایش شیر آفریقای 22 در خاک تونس حضور ندارد و نظامیان این کشور فقط با نیروهای مسلح آمریکایی تمرین‎های نظامی خود را انجام می‎دهند نه با نیروی دیگری.

مغرب در قبال انتشار خبر حضور نظامیان رژیم صهیونیستی در رزمایش شیر آفریقای 22 هیچ واکنشی از خودنشان نداد اما برخی از رسانه‎های عربی نوشتند: نظامیان اسرائیلی با حضور در خاک مغرب در کنار نظامیان این کشور در رزمایش شیرآفریقای 22 شرکت دارند.

چند ماه پس از امضای توافقنامه عادی سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی ( دسامبر 2020)  و افتتاح دفتر ارتباطات این رژیم در رباط،  تل آویو خواستار افزایش مناسبات دیپلماتیک خود با مغرب تا سطح سفارت شد. مقامات رباط به این درخواست دست رد نزدند و اجرایی شدن آن را به آینده موکول کردند.

برخی رسانه‎های رژیم صهیونیستی نوشتند: تل آویو روابط خود را با مغرب به سطح سفارت افزایش داده و رئیس دفتر ارتباطات اسرائیل در رباط را به عنوان سفیر تعیین کرده‎ است اما مقامات رباط گفته‎اند: از لحاظ عرف دیپلمات لازم است که سفیر استوارنامه خود را به عالی ترین مقام کشور محل ماموریت خود تقدیم کند تا ماموریتش رسمیت یابد. این در حالی است که هیچ دیپلماتیک اسرائیلی استوارنامه‎ای تقدیم محمد ششم شاه مغرب نکرده ‎است.

حمله به ساختمان پارلمان لیبی

یورش شهروندان لیبیایی به ساختمان پارلمان این کشور واکنش‎های متفاوتی در میان مقامات لیبی به جای گذاشت. به گونه‎ای که نخست وزیر دولت وحدت ملی به طور تلویحی از آن حمایت و حمله به پارلمان این کشور را جرم دانست.

شهروندان لیبیایی در اعتراض به شرایط معیشتی، جنگ قدرت و عدم خدمات رسانی مطلوب عصر دیروز ( جمعه ) در طرابلس و سایر شهرهای بزرگ لیبی تظاهرات کردند. تظاهرات کنندگان در شهر طبرق ( شرق ) به ساختمان پارلمان لیبی حمله کردند و این ساختمان را به آتش کشیدند.

تظاهرات کنندگان لیبیایی خواستار برگزاری هرچه سریع تر انتخابات، اعطای اختیار به شورای ریاستی برای انحلال تمام نهادهای سیاسی، پایان دادن به اعمال مقررات وضعیت فوق‎العاده، حل و فصل بحران برق، لغو پیشنهاد حذف یارانه سوخت، اصلاح قیمت نان و برون رفت مزدوران بیگانه از سراسر لیبی شدند.

نخست وزیر دولت وحدت ملی لیبی از حمله به ساختمان پارلمان این کشور حمایت کرد و اظهار داشت: من هم به تظاهرات کنندگان می‎پیوندم.

به نوشته پایگاه خبری الوسط – لیبیا « عبدالحمید دبیبه » در صحفه شخصی خود در فضای مجازی « توییتر» نوشت: تمام دستگاه‌ها از جمله دولت باید از قدرت کنار بروند و راهی جز برگزاری انتخابات سراسری ( پارلمانی و ریاست جمهوری ) وجود ندارد.

وی با اشاره به پارلمان لیبی، دولت باشاغا ( منتخب پارلمان مستقر در شرق )  و جریان‎های داخلی حامی آنها تصریح کرد مردم جریان‎هایی را که در روند برگزاری انتخابات مانع تراشی می‎کنند،  بخوبی می‎شناسند. این جریان‎ها در تصویب بودجه مانع تراشی کردند، تولید و صادرات نفت را متوقف و به بحران معیشتی مردم دامن زدند.

ریاست پارلمان لیبی در واکنش به یورش شهروندان به ساختمان این پارلمان با انتشار بیانیه‎ای اعلام کرد: برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز حق مردم است اما برخی افراد به حمله به ساختمان‎های حاکمیتی و با تخریب و به آتش کشیدن آنها مرتکب جرم شده‎اند که بایستی تحت پیگرد قانونی قرار بگیرند.

در این بیانیه با اشاره به مشکلات معیشتی شهروندان لیبیایی آمده است: مردم حق دارند خواستار اجرای انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در زودترین زمان ممکن شوند. این موضوعی است که پارلمان نهایت تلاش خود را به کار بسته است تا امور به دست مردم سپرده شود.

شورای ریاستی لیبی در واکنش به تظاهرات در طبرق، طرابلس و شهرهای بزرگ این کشور با انتشار بیانیه‎ای اعلام کرد: وقایع اخیر در کشور را دنبال می‎کند و یک نشست دائمی تا زمانی که اراده ملت لیبی محقق شود، برگزار خواهد کرد تا در سایه آن حاکمیت مورد قبول لیبیایی‎ها به هرم قدرت دست پیدا کند.

تظاهرات و نافرمانی مدنی در سودان

کمیته‎های مقاومت از برگزاری تظاهرات امروز شهروندان خارطوم به سمت کاخ ریاست جمهوری سودان خبر داد و از مردم این کشور خواست تا سرنگونی حاکمان نظامی دست به اعتصاب و نافرمانی مدنی در سراسر سودان بزنند.

به نوشته روزنامه « انتباهه» چاپ خارطوم، کمیته‎های مقاومت با انتشار بیانیه‎ای از سودانی‎ها خواست تا در سراسر این کشور اقدام به اعتصاب و نافرمانی مدنی کنند و تمام خیابان‎های پایتخت و سایر شهرها را مسدود سازند.

این روزنامه نوشت: گروه‎هایی از جوانان خارطوم از صبح امروز شروع  به نصب موانع و بستن خیابان های این شهر کرده‎اند.

کمیته‌های مقاومت در بیانیه خود اعلام کردند: تظاهرات میلیونی شهروندان خارطوم عصر امروز در مسیرهای جدید برگزار و تظاهرات کنندگان در برابر کاخ ریاست جمهوری تجمع خواهند کرد.

ائتلاف آزادی و تغییر سودان: به شراکت قبلی با نظامیان باز نمی‎گردیم

مقامات حاکم بر سودان دستور مسدود کردن 3 پل مهم بر روی رودخانه نیل را صادر و تمام خیابان‎های منتهی به کاخ ریاست جمهوری و مقر فرماندهی ارتش را مسدود کردند.

به دنبال کشته شدن 9 سودانی در تظاهرات پنجشنبه گذشته در خارطوم، شهروندان خارطوم عصر دیروز ( جمعه ) تظاهرات گسترده‎ای در این شهر برگزار کردند که پلیس و نیروهای امنیتی با گاز اشک آور و باتوم تظاهرات کنندگان را متفرق کردند.

از سوم آبان ماه گذشته که نظامیان علیه دولت انتقالی خارطوم کودتا کردند، سودانی‎ها هر هفته علیه کودتاگران تظاهرات می‎کنند که خونین‎ترین آنها طی این مدت،  پنجشنبه گذشته رخ داد .

در جریان تظاهرات سودانی‎ها علیه حاکمان نظامی این کشور تاکنون بیش از 110 نفر جان خود را از دست داده و افزون بر 5 هزار نفر هم مجروح شده‌اند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ساختمان پارلمان تظاهرات کنندگان حمله به ساختمان نافرمانی مدنی رژیم صهیونیستی پارلمان لیبی ریاست جمهوری رزمایش شیر تل آویو سودانی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۵۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»

وقتی دولتمردان آمریکایی تهیه لایحه تشدید تحریم‌های نفتی ایران را در کنار تحریم بیش از ۱۲ نهاد، فرد و کشتی را با ادعای نقش آفرینی در تسهیل و تامین مالی برنامه تولید پرنده‌های بی‌سرنشین ایران در دستور کار قرار دادند، معلوم شد که واشنگتن برای فروکاستن از بهانه جویی‌های تل آویو در پی شکست تمام عیار نظامی در مقابل ایران، باز هم دست به دامن سیاستی شده که به اعتراف محافل و رسانه‌های آمریکایی راهی جز شکست نمی‌توان برای آن متصور بود.

به گزارش ایرنا، این انگاره ساده اندیشانه که تحریم‌های بیشتر و به صفر رساندن صادرات نفتی، روند توسعه و پیشرفت اقتصادی و میدانی ایران را متوقف می‌کند، همان نگاهی است که به اعتقاد ناظران، هم ایالات متحده و هم متحدانشان را در معرض مشکلات و محدودیت‌های خودخواسته قرار می‌دهد. چه «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا که همین حالا هم در حلقه‌ای از بحران‌های فرسایشی سیاست خارجی گرفتار شده و پرونده‌های ناتمامی همچون جنگ اوکراین و اقدامات نظامی تل آویو در روند جنگ غزه را پیش روی خود می‌بیند، این امکان را ندارد که با تشدید تحریم‌های نفتی ایران در ماه‌های سرنوشت ساز نزدیک به انتخابات ریاست جمهوری از یک سو رفتاری معنادار در ضدیت با چین از خود نشان دهد و از سوی دیگر تاثیر فاحشی بر قیمت انرژی و در نتیجه فراهم کردن زمینه نارضایتی‌های داخلی در آمریکا بر جای بگذارد.

این خلاصه تحلیلی است که رسانه‌های غربی از «رویترز» گرفته تا «بلومبرگ» در روز‌های اخیر و در اشاره به تحریم‌های جدید کاخ سفید مورد توجه قرار داده اند. تا جایی که «بلومبرگ» حتی از احتمال معافیت‌های اعمالی آمریکا برای ادامه صادرات نفت ایران هم خبر داده است؛ امری که به این معناست نگاه خوش‌بینانه آمریکا مبنی بر نتیجه بخشی نظام سختگیرانه تحریم‌ها برای تهران رنگ باخته و فاکتور کردن تحریم‌های جدید تنها راهی برای مخمصه از فشار رهبران اسرائیلی از دوش دولتمردان واشنگتن است.

شکست معنادار

پیگیری سناریوی تحریم‌ها علیه ایران پس از آن صورت گرفت که نخستین مقابله مستقیم ایران با رژیم اشغالگر فلسطین که به اعتراف بسیاری از ناظران بین‌المللی از حیث تنوع و تعدد تسلیحات پیشرفته نظامی بکار گرفته شده بی‌سابقه توصیف شد، سیستم دفاعی اسرائیل را به چالش کشید و شکست معناداری را برای این رژیم در زمین جنگ نظامی با ایران به دنبال داشت. هر چند اسرائیل چند روز بعد با ارسال سه ریزپرنده بی خطر به یکی از پایگاه‌های نظامی اصفهان کوشید به حمله ایران پاسخ دهد، اما به رغم تلاش محافل رسانه‌ای و امنیتی غرب برای بزرگنمایی این عملیات، حتی در درستی انتساب آن به اسرائیل در ساحت رسمی اخبار هم تردید‌هایی جدی وجود داشت.

این اقدام در سطحی پایین‌تر از یک حمله قابل ارزیابی بود و تنها می‌توانست نشان از آمادگی سامانه‌های پدافندی ایران داشته باشد و خط و نشان ادعایی رهبران اسرائیلی در روند رویارویی مستقیم با ایران را در حد خرابکاری‌های مسبوق به سابقه به نمایش بگذارد. این چنین بود که نخستین حمله مستقیم ایران به اراضی اشغالی که در برابر دوربین‌های پخش زنده و با شلیک صد‌ها پهپاد و موشک بالستیک و کروز به انجام رسیده بود، پاسخی بیش از گسیل شبانه چند ریزپرنده به یکی از پایگاه‌های نظامی ایران نیافت.

توصیف این حمله و پاسخ به آن را حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه در مصاحبه با شبکه آمریکایی «شبکه ان بی سی» به درستی مورد توجه قرار داد و کوادکوپتر‌های به پرواز درآمده بر فراز آسمان اصفهان را اسباب‌بازی کودکانه‌ای خواند که هیمنه پوشالی رژیم صهیونیستی را با فروپاشی رو به رو کرده است.

پاسخ کودکانه تل آویو به حمله غافلگیرانه ایران، تایید کننده این نظریه بود که دست بالای ایران در «میدان» می‌تواند تل آویو را بازنده قطعی هر جدال احتمالی نماید. از این رو وقتی شبکه آمریکایی «ای. بی. سی نیوز» به نقل از یک مقام آمریکایی مدعی شد که موشک‌های اسرائیلی به مرکزی در ایران اصابت کرده‌اند، این خبر را هیچ رسانه معتبری تایید نکرد و حتی «ایتامار بن گویر»، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی هم صرفا ترجیح داد با گفتن اینکه «ایرانی‌ها بعد از این اقدام، ما را مسخره می‌کنند»، به اتفاقات اخیر واکنش نشان دهد.

تحمیل خواست‌ها و خط قرمز‌ها

در پی آنچه که ایران در رویارویی مستقیم با اسرائیل به منصه ظهور رساند، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه چند روز بعد از تریبون مجمع عمومی در نیویورک هم پیشنهاداتی را مطرح کرد که محصول تفسیر تلاش‌های ناکام دیپلماتیک کشور‌ها برای پایان بخشیدن به اقدامات خونین رژیم صهیونستی علیه مردم بی دفاع غزه بود؛ اقداماتی که با حمله موشکی این رژیم به ساختمان سفارت ایران در دمشق نیز نشان داد تل آویو حتی از نقض صریح اصل بنیادین مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک دیگر کشور‌ها هم ابایی ندارد.

این چنین بود که وزیر امور خارجه در پی حمله نظامی ۱۳ آوریل ایران در سرزمین‌های اشغالی که در استیفای حق دفاع مشروع ایران تحت حقوق بین‌الملل صورت گرفت و تنها براهداف نظامی این رژیم تمرکز داشت. پیشنهادات ۶ گانه‌ای را برای پیش نویش قطعنامه مطروحه در نشست شورای امنیت مطرح کرد که مفادی همچون برقراری آتش‌بس فوری و دائم در تمام مناطق غزه و تبادل انسانی اسرا را مورد توجه قرار می‌داد.

همه این تلاش‌ها در حالی متاثر از سعی ناکام تل آویو برای تسری بحران غزه به محیط پیرامونی ایران روی داد که به نظر می‌رسد همان قدر که نفوذ منطقه‌ای ایران می‌تواند به یکی از مجموعه فاکتور‌های موثر در پیشبرد خواسته‌های جبهه مقاومت و پذیرش خواست‌ها و خط قرمز‌های ایران در این زمینه شود، رایزنی‌های دیپلماتیک نیز از مسیر مستقیم و غیر مستقیم بر افزایش این نفوذ تاثیر خود را خواهد گذاشت.

دیگر خبرها

  • نافرمانی ده‌ها نظامی صهیونیست از مشارکت در عملیات علیه رفح
  • تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو در تل آویو
  • پاسخ به بازدارندگی ایران با بازنویسی سناریوی ناکام «تحریم»
  • تظاهرات هزاران شهرک‌نشین علیه نتانیاهو در تل‌آویو
  • تظاهرات مجدد شهرک‌نشینان برای آزادی اسرای صهیونیست در غزه
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • تل آویو: به یک شرط حمله خود را عقب می اندازیم
  • تداوم تظاهرات صهیونیست‌ها علیه نتانیاهو
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند